TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

Eşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 12.05.2016 Perşembe günü okul bahçesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarını büyük bir ilgi ve beğeniyle gerçekleştirdi.

Bilim Fuarı saat 10:30’da Ulu Önder Atatürk ve Şehitlerimiz için  1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde hep birlikte İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Okul Müdürü yaptığı konuşmada “Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp,bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar.Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir.Eğitim kurumlarının öncelikli amacıda bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.Bu amaç doğrultusunda  biraz sonra açılışını yapacağımız  fuarımızda toplam 40 projeyi öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz özverili çalışmalarıyla ortaya koydular.Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen gençlerimiz ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler.

Sevgili gençler, biliniz ki yeryüzünde hiç bir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarımızın her biri ileride başarılı çalışmalarımıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.”

Dedikten sonra İlçe Kaymakamımız Ozan GAZEL, Belediye Başkanı Hacı Mustafa ÇETİN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat CAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan KİLLİ açılış kurdelesini kestiler. Kaymakam Ozan GAZEL ve diğer yetkililer ve öğrenciler proje stantlarını tek tek ilgiyle incelediler. Öğrencilerin projeleri ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin bu tür ilginç projeleri gerçekleştirmiş olmaları hayranlıkla karşılandı. Kaymakam Ozan GAZEL ve Belediye Başkanı Hacı Mustafa ÇETİN Proje danışman öğretmenlerine  ve Proje sahibi öğrencilere teşekkür ettiler.

Daha sonra Okul Müdürlüğünün tüm ziyaretçilere verdikleri ikram yenildi. Kaymakamımız Ozan GAZEL, Belediye Başkanı Hacı Mustafa ÇETİN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat CAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan KİLLİ Okul Müdürü Hasan Aşkın YALÇIN’ a emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini önümüzdeki yıl daha çok projeyle bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi temennileriyle Fuar alanından ayrıldılar.