ERASMUS+ PROJELERİNDE MARKA OLDUK

AB Erasmus+ kapsamında bir projemiz daha Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklendi.

Projemizin yurt dışı hareketlilikleri;, sanayimizin ihtiyaçlarını gidermek için 2 alanda Avrupa´dayız ismiyle, 21 Ocak 03 Şubat 2018 tarihleri arasında Macaristan Budapeşte,

11-24 Mart 2018 tarihlerinde İtalya Vasto ve yine Macaristan Budapeşte´de gerçekleşecektir.

Öğrencilerimizin Avrupa standartlarında staj yapmaları için projemiz ciddi bir fırsat yaratmaktadır.

Projemizi gerçekleştirmek istememizin nedeni projemiz dahilinde projemize dahil edeceğimiz öğrencilerimizin sektörde aranan ihtiyaçlara uygun beceriler geliştirmesini sağlamak ve bu beceriler sayesinde öğrencilerimizin istihdam şanslarını artırmaktır. Bu temel hedefin yanı sıra öğrencilerimizin yabancı dil anlamındaki becerilerinin de geliştirilmesi ve istihdam şanslarını artırması ve ayrıca onların dünya vatandaşlığına bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak ve ayrıca teknik anlamda internet üzerindeki materyallerin çoğunluğunun İngilizce olduğu düşünüldüğünde öz mesleki beceri gelişimlerini sağlamalarında da yardımcı olmayı hedefledik. Ayrıca, Avrupa Birliği projelerinin getirdiği kültürel becerilerin de farkında olarak katılımcı öğrencilerimizin kültürel gelişimler yaşaması ve bu gelişimleri okulumuza ve bölgemize aktarması temel hedeflerimizdendir.

Katılımcılarımız üzerinde gerçekleşecek bu gelişimlerin yanı sıra konsorsiyum okullarımız üzerinde de ciddi gelişimler yaşanması hedeflenmektedir. Projemiz ile birlikte konsorsiyum okullarımızın uluslararası bağlarını kuvvetlendirmesi, ulusal ve uluslararası sektör aktörleri ile bağlantılar kurarak mesleki eğitimin modernizasyonu ve yeni öğretim araçları ve yöntemlerine yol açılması, okullarımızda öğrencilerin okullarımıza bağlılığının artırılarak öğrencilerde erken okul terki oranlarının azaltılması, öğrencilerimizde projelere katılma hevesi yaratılarak başarı oranlarının yükseltilmesi gibi hedefleri bulunmaktadır.

Projemiz konularını belirlerken bölgemizden sanayic i ve işadamları ile görüştük ve görüşmelerimiz sonrasında Makine teknolojileri alanımızdan 14 öğrencimizin CNC Torna ve Freze Operatörlüğü konusunda staj faaliyeti gerçekleştirmesine, limizdeki tekstil sektörünün ve deri imalat sektöründen gelen bu alandaki istihdam talebini karşılamak adına Elektrik Elektronik Teknolojisi alanından 14  öğrencimiz Asenkron motorların bakımı ve onarımı konularında staj faaliyeti gerçeklleştirecektir. Toplamda 28 öğrencimiz ve 4 refakatçi öğretmenimiz projemizde yer alacaktır.

Katılımcı öğrencilerimizin üzerinde kültürel ve mesleki anlamda gelişimler yaşanırken ayrıca bu gelişimler sayesinde öğrencilerimizin özgüvenleri de artacaktır. Tüm bu gelişimler öğrencilerimizin istihdam şansını çok daha yukarı taşıyacaktır.

Okulumuz üzerinde ise idari kapasitenin gelişmesi, mesleki yeni yöntem ve metotların refakatçi öğretmenlerimiz tarafından gözlemlenerek okulumuza aktarılması ve bu sayede bir mesleki eğitim gelişimi yaşanması, işbirliği kültürünün artması etkileri beklenmektedir.

Projemizin Avrupa Erasmus+ platformunda yayınlmıştır. Okulumuzun Avrupa çapında bilinirliği artmıştır. İlgili link için TIKLAYINIZ

Projemizin detaylı bilgi formu...

12-12-2017